Arbocatalogus Afvalbranche

Dé arbostandaard voor alle bedrijven in de afvalsector!
Achtergrondinformatie

Voorbeeld werkinstructie Zeeftrommel

Printvriendelijke versieAls e-mail versturenPDF document

Betreden zeeftrommel of uitvoeren werkzaamheden

Eigen productiepersoneel meldt aan de leidinggevende dat zij werkzaamheden gaat uitvoeren aan de trommel en voert vervolgens onderstaande handelingen uit voordat de werkzaamheden aan of in de trommel beginnen. Derden die werkzaamheden moeten uitvoeren halen eerst een werkvergunning en ‘ productie’ voert onderstaande handelingen uit voordat de derde aan het werk kan.

Voordat met de werkzaamheden begonnen wordt of de trommel betreden kan worden, moet de werkschakelaar van het aggregaat op hand gezet worden en met een hangslot worden geborgd. Ook de invoerband moet beveiligd worden met een hangslot op de werkschakelaar. Voorzien van de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen, licht en juist gereedschap kan nu aan de trommel gewerkt worden en is deze te betreden.

Bij werkzaamheden aan de zeefplaten (verwijderen of vervangen hiervan) moet ook de trommel zelf geborgd worden met een kettingtakel, om te voorkomen dat deze uit zichzelf gaat draaien. Derden gebruiken hun eigen sloten om de trommel en band veilig te stellen en verwijderen deze ook weer aan het einde van de werkzaamheden.

Na de werkzaamheden en het inleveren van de werkvergunningen worden de sloten door de productie verwijderd en na visuele controle van de installatie worden de werkschakelaars weer op automaat gezet.

Registratie en archivering

wat wie waar hoe lang