Arbocatalogus Afvalbranche

Dé arbostandaard voor alle bedrijven in de afvalsector!
Achtergrondinformatie

Voorbeeld werkinstructie Afnetten met bordes op voertuig

Printvriendelijke versieAls e-mail versturenPDF document

Stap 1

Met het aanbrengen van de loopplanken op de truck die vervolgens geparkeerd staat naast de container fungeert de truck als een bordes.

Stap 2

Het net verwijderen geeft meestal niet zo'n probleem. Uitstekende punten maken het wel lastiger.

 

Stap 3

Een net weegt niet zo zwaar en laat zich makkelijk opvouwen en wegleggen. De buitenste randen over elkaar heen vouwen en dan de uiteinden naar binnen vouwen. Het klinkt logisch maar toch zit 'm juist daarin de kneep.

 

Stap 4

Staat de wagen strak naast de container geparkeerd dan kan het net over de container geworpen worden. Door de uiteinden vervolgens in lengterichtingen over de randen te werpen, ligt het net in lengterichting over de lading. Vervolgens moet het net in de breedte-richting uitgevouwen worden.

 

Stap 5

Op de foto is goed te zien dat de loopplanken een goede werkhoogte verschaffen om het net uit te vouwen. Doordat het net een laag gewicht heeft, gaat dit ook gemakkelijk.

 

Stap 6

Vasthaken van het net aan de container. Een verdere verbetering van deze oplossing zou een trapje zijn waarmee het nog makkelijker wordt om op de wagen te klimmen. Nu gebeurt dat via de zijafscherming wat een relatief hoge belasting voor de knieën met zich meebrengt. De schep en bezem kunnen op een handiger plaats ondergebracht worden om struikelgevaar te verminderen.

Registratie en archivering

wat wie waar hoe lang