Arbocatalogus Afvalbranche

Dé arbostandaard voor alle bedrijven in de afvalsector!
Laatst gewijzigd op: 22 september 2015, 19:50 uur -- Dandeman
Goedgekeurd door Inspectie SZW

Bieden drinken en zout

Printvriendelijke versieAls e-mail versturenPDF document
Maatregel naar plaats in de Arbeidshygiënische Strategie: 
Organisatorische maatregelen
Beschrijving van de maatregel 

Bij het verrichten van werkzaamheden onder hoge temperaturen moeten werknemers voldoende vocht en zout tot zich nemen. De werkgever wijst werknemers erop dat hun voeding voldoende zout moet bevatten, in het bijzonder wanneer ze acclimatiseren aan een ‘warme arbeidstaak’. Over het algemeen bevat het normale voedsel voldoende zout om ook onder hete omstandigheden te werken. Bij uitvoering van de werkzaamheden verstrekt de werkgever water, frisdranken en bouillon aan de werknemers en hij herinnert hen eraan dat het belangrijk is voldoende en regelmatig te drinken. Een vuistregel is dat iemand een grote beker (ongeveer 250 ml) leegdrinkt per 20 minuten werken in de hete omgeving.

Werknemers die een zoutarm dieet volgen, moeten de bedrijfsarts raadplegen.

Beoogd effect 

Doel van deze organisatorische maatregel is om uitdroging door de hoge temperaturen te voorkomen.

randomness